Andrei писал(а):Bat0 писал(а):І що ти вкладуеш в фразу "втекти від життя"? В тебе життя чітко повязане з суспільством, ти на системі, в тебе розрив з суспільством викликає жах? Ніби від нянькі відривають? А може там життя тільки-но почнеться? Потрібно просто обрізати пуповину...і цього мивсі найбільш боїмся...бо тут за нас роблять все - навіть думають і вирішують, і завжди можна сказати - типу, що поробиш, обставини так склались...
який жах, яка система? я просто намагаюсь сприймати життя таким, яке воно є. ну сам поміркуй, зробити не так легко, як сказати. навіть, щоб відмовитись від усього і почати жити отшельніком треба мати за плечима багато речей, головні - матеріальне підгрунтя, тому що ту ж таки хатину треба за щось і з чогось побудувати, і гарне здоров"я. та й підготуватись треба добре. уяви ситуацію, що ти захворів, в тебе температура під 40 і ти за сотні кілометрів від цивілізації. ніяких антибіотиків, аспіріну і т.п. треба лікуватись незрозуміло чим, зварити собі їжу, нарубати дров і пропалити в хаті, шоб не задубнуть. звісно, люди так живуть, раніше всі так жили, але жили/живуть змалку. і почувалися доволі комфортно. до речі, якраз зарахунок того, що жили в суспільстві. те, куди ти хочеш втекти теж було колись суспільством і з нього теж хтось хотів повернутись до коріння.
втекти я не хочу, я хочу зробити QUIT з того типу суспільства, яке не відповідае МОЇМ представленням про правильність суспільства.
приказку знаеш, "очі бояться, а руки роблять", так от, "не такий страшний чорт, як його малюють" і не так важко пристосуватись до екстремального середовищ (я, наприклад, два роки прожив на полярному колі в АБСОЛЮТНО незнайомих мну умовах, да ще й нелегалом,і живий як бач)...просто набридло вже дивитись, як мною і іншими користується наше благодатне суспільство.
а отримуєми ми з того користування рівним рахунком тільки комплекси неповноцінності і біль в гепі (які формуються рекламами і т.д., бо занадто вже вміло грають на простих інстинктах простих людей), які потім виліковуються індустрією розваг, що чимдалі набирає більших обертів. Ми всі відірвані від реальності. На це працює безліч установ, вони роблять будь-що, щоб запевнити нас, цей балаган і є життя. "У нас акція - приведи друга і не будеш почувати себе одного на***баним, нехай друг відчуває себе так сам...гуртом і батька легко бити". Людина народжується вільною, і з самого дитинства суспільство вдовблюе в голову, що ніякої свободи нема, а є ось така схема - навчаешься, здобуваеш ВО, працюеш, діти, пенсія, смерть. Да ще й каже - слідуй шляху МАТЕРІАЛІЗМУ І ВСЕ БУДЕ ГУТ! Нехоч? так ми примусим...всі. Не примусим? Значить ти хворий, бо ти не такий як всі - вперед на дурку лікуватись, прошупана.
Що нам може дати це суспільство окрім накатаної роками схеми буття середньостатичного бидла?
Впевненість в собі? Херня!- Комплекс неповноцінності
Матеріальні блага? Херня!-Сплошні борги, за які наші правнуки не розрахуються
Карьерний ріст? Херня!-Всеодно знайдеться хтось, хто буде сидіти вище тебе і гадити тобі на голову
Саморелізацію? Про яку самореалізацію йде річ, коли ми виконуємо зарання заготований нам план. Ми йдемо по прямій - сюжет як рельси, не звернути, і йдемо не в краще майбутне - а в яму з лайном. І ми з задоволенням в її сиганемо з розбігу, бо обмалюють, як райський оазис.І ще одне - нас всіх а**уть в кінці, от побачиш...
EBR HAPPY USER
Поверніть raison d'etre