Названия улиц Бердичева.

Архив закрытых тем

Модератор: Bad Boys

Я здесь живу
Я здесь живу

Сообщение Пн дек 25, 2006 4:19 pm

Нажаль самосвідомість та патріотизм Бердичівлян ще не дорісли до мітингів через назви вулиць. Але цю тему потрібно регулярно порушувати, для того що б поміняти ситуацію на краще.
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали

Я здесь живу
Я здесь живу

Сообщение Пн дек 25, 2006 6:41 pm

Мітинг допоможе ;)
Рабів до раю не пускають
уважаемые велосипедисты просьба сдать свой транспорт и пересесть на самолёт. win->lin
Изображение

Новичек
Новичек

Сообщение Вт дек 26, 2006 2:51 pm

Якщо не просто ляпати язиками, а щось спробувати організувати, то потрібно підключити громадські організації міста (можна й партії, хоча у такому випадку їх будуть звинувачувати у піарі, але антиреклама теж реклама, головне розкрутити проблему), провести опитування - наприклад, у ВНЗ міста це зробити легше - на цьому сайті, поставити кілька ознайомчих наметів (так діє, наприклад, "Фенікс" (це не реклама)) з брошурками, чи не хочете Ви змінити назву своєї вулиці або запронувати свої варіанти, при цьому зазначити негативізм нинішніх і що вони нічого не зробили і взагалі не пов'язані з містом та зазначити позитивізм запропонованих: їх історичність, логічність (наприклад, сам чув, як деякі на Леніна кажуть Житомирська), те, що пов'язані з Бердичевом і конкретно цим місцем тощо.
І діяти приблизно в такому руслі... Пресу можна підключити. Вони люблять з мухи слона роздути, що нам і потрібно. Хоча насправді це слон, якого більшість (мабуть, у зменшувальних окулярах ходять) називають і вважають мухою. ;)
Як, Ви не знаєте, шо таке Бердичів ???

Я здесь живу
Я здесь живу

Сообщение Вт дек 26, 2006 6:12 pm

наприклад я організувати все це не можу, та й сумніваюсь, що хтось з нас цим поодинці буде займатись, а вкупу ми ніколи не зберемося, отже висновок напрошується сам по собі, а для журналістів необхіден стимул для піару, наприклад, назвати вулицю імям журналіста ;)
Рабів до раю не пускають
уважаемые велосипедисты просьба сдать свой транспорт и пересесть на самолёт. win->lin
Изображение

Новичек
Новичек

Сообщение Вт дек 26, 2006 6:24 pm

З таким "оптимізмом" ми, звичайно, далеко не заїдемо. Але кожен має знайомих, знайомі знайомих. Тому головне - бажання. Журналістам можна просто написати "листа в газету". Дивись яка і на друкує. Переговорити з нашими громадськими організаціями (і попитати в партіях, тільки не в комуняк :)). Бюджет Бердичева не затверджено, але ці кошти ми наврядчи встигнемо вибити, а от підготувати народну думку за рік цілком до снаги. І чом би на цій основі не провести вперше референдум у Бердичеві? Та ідей безліч. Тільки не були б ми героями лише за клавіатурою. :/

Я здесь живу
Я здесь живу

Сообщение Вт дек 26, 2006 6:27 pm

рекомендую написати листи в газету - а якщо щось проклюнеться -може і розвивати тему буде сенс
Рабів до раю не пускають
Изображение

Новичек
Новичек

Сообщение Вт дек 26, 2006 6:35 pm

Гаразд, досвід маю. Хоча й спортивної журналістики. На свята буде час, бо зараз кінець року, завал, то щось намудрую, викладу тут, можливо, будуть якісь доповнення (робитимемо разом), а потім розішлем газетярам. І переговорю з деякими політичними і не дуже організаціями. Пропоную щодо останнього також "поритися" серед друзів і знайомих.

Я здесь живу
Я здесь живу

Сообщение Вт дек 26, 2006 6:42 pm

домовились :)
Рабів до раю не пускають
Изображение

Я здесь живу
Я здесь живу

Сообщение Вт дек 26, 2006 9:41 pm

Уря-уря-уря!!! Криця, якщо буде потрібна яка-небудь допомога, то звертайся обов’язково.

Я здесь живу
Я здесь живу

Сообщение Вт дек 26, 2006 10:15 pm

Dink писал(а):Уря-уря-уря!!! Криця, якщо буде потрібна яка-небудь допомога, то звертайся обов’язково.

HELP ME!!!! :roll:

мені просто зараз ніколи цим займатись, багато своїх справ, а якшо і ти можеш допомогти - бажаю успіхів, може скоро і я приєднаюся, по мірі можливості :D
Рабів до раю не пускають
Изображение

Я здесь живу
Я здесь живу

Сообщение Ср дек 27, 2006 1:44 pm

На мою моральну підтримку Ви хлопаки можете розраховувати :D , а от на щось серйозніше :oops: … Я в Бердичеві тільки по вихідним буваю (і то не завжди), а за компом тільки пізно ввечері :cry: . Хіба що зараз свята, може буде вільний тиждень!

Постоялец
Постоялец

Сообщение Пн янв 08, 2007 9:05 pm

ІМХО, питання назв вулиць не є найгострішим питання для Бердичева на сьогодні, щоб так серйозно про нього задумуватись і витрачати гроші. Крім того, знайдеться не менше противників перейменування, ніж прихильників. Доказом можуть слугувати дискусії на rio.fastbb.ru з приводу перейменування вулиці "9-го січня". До того ж, що зміниться з назвою вулиць? Абсолютно нічого. Залишаться такими ж, як і були до цього. Тому назріває питання: навіщо витрачати свій час на непотрібні речі?. Скликати мітинги.. ставити намети... друкувати листівки... навіщо? Це ж справа фанатиків. Якщо дійсно є запал, то чому б не зробити для міста дійсно корисні речі? Навіть провести "суботник" для прибирання сміття з тих вулиць, що хочете перейменувати буде значно корисніше для міста. Не для "галочки", не для ЗМІ, а для того, щоб наше місто стало кращим. Якщо буде плануватись подібний захід - на мене можете розраховувати, як і, певен, на багатьох інших бердичівлян. А вулиці... мені все одно що там на "табличках" написано, головне, щоб українською мовою)

Я здесь живу
Я здесь живу

Сообщение Вт янв 09, 2007 12:48 am

Я не можу з тобою погодитись. Принаймні для мене це важливе питання, я розумію, що в Бердичеві ніхто цим не займеться, я повторюсь «національна свідомість Бердичівлян – залишає, м’яко кажучи, бажати кращого».
Сама дискусія в цьому топіку є тому прямим підтвердженням.
Скажу вам так, якби мого діда, який живе у невеликому містечку на Львівщині, зараз змусили жити на вулиці «леніна», він би зібрався зі своїми одно-городянами і набили пику меру міста. І я зовсім не перебільшую, часто буваю в тих краях. А те що Бердичівлянам всеодно, це означає, що не даремно Львів’яни вважають наш край «москальщиною».

Вибачайте якщо когось образили мої слова.

Постоялец
Постоялец

Сообщение Вт янв 09, 2007 1:13 am

Те що деякі Лвів"яни мають комплекси ще нічого не означає. Є й такі серед "центральних" чи "східних" українців, що вважають "западенців" приполяченими угорцями) і що з того? Україна - велика країна, і підводити під один шаблон населення усіх регіонів не варто.

Я здесь живу
Я здесь живу

Сообщение Вт янв 09, 2007 6:26 pm

Поглянь з іншої точки зору.
Патріотизм – це праця на благо своєї батьківщини.
Як можна бути патріотом міста в якому вулиці називаються зовсім чужими для нас назвами, про леніна в самому центрі міста, я взагалі мовчу.
Людям потрібні «герої» - приклади для наслідування, а які герої в Бердичівських дітей? Карл Лібкнехт, чи той велетень з червоного граніту? Багато хто недооцінює важливість цього питання, а даремно. Поки в нашій країні не зросте дух патріотизму, до тих пір змін на краще годі й чекати!
Пред.След.

Вернуться в Архив