Що можна зробити в такій ситуації?

Модератор: Bad Boys

Новичек
Новичек

Сообщение Чт янв 16, 2025 10:37 am

Що можна зробити в такій ситуації?

Друзі, привіт! У мене проблема: сусід самовільно побудував паркан на нашій спільній території, закривши доступ до частини моєї ділянки. Я намагався поговорити з ним, але він ігнорує всі прохання. Що можна зробити в такій ситуації, щоб вирішити все за законом і без конфліктів?

Новичек
Новичек

Сообщение Чт янв 16, 2025 10:38 am

Re: Що можна зробити в такій ситуації?

Тут явно потрібна юридична допомога, бо такі питання рідко вирішуються мирно. У мого друга була схожа ситуація: сусід поставив паркан на межі, але ще й захопив частину його землі. Довелося писати заяву та звертатися до юриста, щоб все владнати через офіційні канали.

Новичек
Новичек

Сообщение Чт янв 16, 2025 10:38 am

Так, я теж думав про те, щоб залучити юриста, бо розмови точно нічого не дадуть. Але не знаю, з чого почати. Чи варто одразу писати заяву до поліції, чи краще для початку подати скаргу до місцевих органів влади? І як дізнатися, чи є порушення меж моєї власності за документами?

Мимо проходил
Мимо проходил

Сообщение Пт янв 24, 2025 11:48 pm

Ситуація з сусідським парканом дійсно неприємна, але головне – вирішити все спокійно і в межах закону. Перш за все, варто уточнити межі ділянки в документах і, за потреби, звернутися до землевпорядника для перевірки. Якщо розмова з сусідом не дає результатів, наступним кроком може бути звернення до місцевих органів влади або суду. А поки все це триває, можете зайнятися впорядкуванням іншої частини ділянки – наприклад, встановити нові конструкції або дрібний ремонт. Для цього, до речі, знадобиться хороший шурупокрут – з ним будь-яка робота йде значно швидше https://rozetka.com.ua/ua/shurupoverty- ... i/c152499/ Головне, не втрачати спокій і намагатися вирішити ситуацію максимально коректно. Можливо, через час сусід змінить свою позицію, коли побачить ваш виважений підхід.

Вернуться в Все, что не подходит не в один из разделов